Att sitta säkert

Rom 3:25 “Honom har Gud, genom hans blod, ställt fram som en nådastol, att tas emot genom tron.”

“Du sitter säkert “ sa programledaren till deltagaren i en av alla de tävlingar vi ser på tv. Alla deltagarna var nervösa och spända och man såg hur just denne deltagare drog en lättnadens suck när han fick höra att han satt säkert. Han hade sin plats kvar. Härligt för honom men inte lika kul för de andra som ännu levde i osäkerhet. En av deltagarna miste sin plats den dagen och lämnade gråtande tävlingen, han hade inte levererat tillräckligt, han förlorade sin plats.

Vi har alla dagliga erfarenheter av stolar, vi sitter i olika stolar flera gånger under en dag. Ofta tänker vi inte på hur viktigt det är för oss människor
att ha en plats. Det är först när vi inte finner en plats att sätta oss på eller när den plats vi hade blir fråntagen oss som vi upptäcker hur beroende vi är av att ha en plats.

Gud vet detta, därför skapade han platsen innan han skapade människan. Det fanns en plats skapad för människan i förväg. När människan förlorade den platsen ordnade Gud en ny plats, en ny “stol”, en plats dit alla människor kan komma och landa med hela sitt liv. Den platsen heter Jesus!

Många “platser” i livet är villkorade för oss och eftersom vi människor har så stort behov av att få känna tillhörighet och trygghet är vi villiga att gå långt för att uppfylla dessa villkor. I religionens värld blir detta väldigt tydligt, där människor strävar och kämpar för att leva upp till de krav och villkor som omgärdar “stolen” de längtar att få sätta sig i.

Du kan få sitta här OM…. om du gör detta, om du ber så här, om du ger det här, om du går dit, om du lägger till detta, om gör dig av med detta, om, om, om.

Guds stol är en nådastol, den är ingen kravstol eller görastol, den har blivit framställd av Honom och är inte villkorad av våra handlingar, våra gärningar. Den är endast villkorad av Jesus och det Han har gjort för oss.

Den kanske vackraste berättelsen i evangelierna är den om den återfunne sonen i Lukas evangelium. Där ser vi hur den yngre sonen valde att gå bort ifrån platsen hos Fadern, och när han senare ville återvända upptäckte han att platsen fanns kvar! Fadern hade inte tagit bort hans plats eller gett den till någon annan, allt fanns kvar!

Hur ska vi tillägna oss denna nådastol? Det finns bara ett sätt, att ta emot den i tro! Alltså genom att sätta tro till Jesus och endast Jesus. Gud har inte ställt fram flera stolar, “stolen Jesus” räcker och förblir. Jesus kommer aldrig att svika dig eller flytta på sig. Även om du skulle vandra bort från Honom så står han ändå kvar och när du vänder åter till Honom kommer du att upptäcka att din plats hos honom finns kvar.

Låt nådastolen Jesus bli stolen där du slår dig ner och sitter säkert – Stefan

Klicka här för att läsa fler artiklar, beställ MissionsVisionen:

 

 

Artiklar Budskap Nyheter

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *