Peter_Taina_bildPeter Ljunggren grundade ETAL i Sverige år 1980. Han är född och uppväxt i Småland men har sedan tonåren varit bosatt i Nordamerika. Han besöker ofta de Nordiska länderna som talare på kampanjer och konferenser. Hans budskap betonar Guds nåd och kärlek till alla människor, oavsett religiös eller kulturell bakgrund. Ljunggrens internationella kampanjer kallas ”Vänskapsfestivaler” och samlar normalt åhörarskaror från 10 000 till 600 000 människor i ett och samma möte.

Ministries Today har listat Ljunggren som en av de mest inflytelserika internationella evangelisterna under 1900-talet. Han studerade vid Zion Bible College, Rhode Island, USA, och startade därefter genast sin tjänst. Han blev ordinerad predikant år 1982, och har en doktorsexamen i teologi från Florida Christian University samt ett hedersdoktorat.

Ljunggren började med TV-sändningar 1985. Från 2009 till 2013 etablerade han Grace TV som Canadas största kristna TV-kanal med sändningar 24 timmar om dygnet. Hans program ”You Are Loved” sänds över hela USA, Kanada samt Mellanöstern.

Ljunggren har grundat ett antal kyrkor, däribland Niagra Celebration Church, som under hans tid som pastor var en av Kanadas största megakyrkor, samt Toronto International Celebration Church, en idag snabbt växande församling. 1994 grundade han predikantorganisationen Open Bible Faith Fellowship som under hans ledarskap nådde ett medlemskap på 450 ordinerade predikanter och 98 anslutna församlingar.

Bibelskolan World Impact Bible Institute (WIBI), med 3300 utexaminerade studenter, etablerades av Ljunggren år Bild Peter till förstasidan1988. Idag finns anslutna skolor i Nairobi, Kenya, Medan, Indonesien, och Toronto, Kanada. Ytterligare en campus öppnas 2014 i San Diego, USA.

Han har skrivit ett 10-tal böcker, däribland Tron som ser på Jesus och Mina Muslimska Vänner, och ger årligen ut många studiematerial; i skrift samt genom digitala medier. Han är också redaktör för tidskrifterna Celebrate Magazine, med global distribution, och MissionsVisionen, som ges ut i de nordiska länderna varje kvartal.

Han är gift med Taina, som är hans ständiga följeslagare och medhjälpare i tjänsten.

Böcker av Peter Ljunggren:

Tron som ser på Jesus
Mina Muslimska Vänner
Timmen som varar en evighet
• Seger på fiendens område
The Final Sign
You Can Receive Healing from God
• The Power of a Second Touch
• Is Jesus Satisfied?
Fire from Heaven
Blood-Bought Victory

Vad andra säger om Peter

Pastor Charles Nieman (Abundant Living Faith Center)

“Peter Ljunggren har predikat i vår församling vid många tillfällen. Varje gång han besöker oss förvånas vi över det djup av uppenbarelsekunskap han förmedlar och vi är välsignade av alla mirakler som sker. För mig ser det ut som att det som får allt detta att ske är hans otroliga hängivenhet att se människor ta emot Jesus som sin Herre och Frälsare. Peter är en sann själavinnare. Enligt min mening är han en av Guds viktiga röster i och för den här generationen.”

Tim Storey (Tim Storey Ministries)

“Med jämna mellanrum reser Gud upp någon med en unik gåva och smörjelse som åstadkommer stor förändring. Under resans gång har jag haft möjligheten att träffa många kraftfulla Herrens tjänare. Peter Ljunggren och hans tjänst har alltid varit en av mina favoriter. Med kombinationen av kraftfull predikan och Guds mirakelkraft manifesterad, för han alltid in “glädje i staden” vart han än kommer. Gud har i Peter Ljunggren rest upp en man som verkligen skapar historia och skakar om hela världen.”

Marilyn Hickey (Marilyn Hickey Ministries)

“Peter Ljunggren är en pastor och evangelist med en kraftfull smörjelse att förändra världen och med passion och djup överlåtelse att nå de förlorade. Peter talar med den unika auktoritet som kännetecknar den som hör från Gud och känner Hans Ord. Tecken och dramatiska helandemirakel följer ständigt denne gudsman. Jag vill inte missa möjligheten att beröras av hans övernaturliga tjänst och det borde inte du heller.”

T.L. Osborn (Osborn Ministries International)

“Jag anser Peter Ljunggren vara unik bland det fåtal personer som är intresserade av att dela det mirakulösa evangeliet med nationer i vår värld som har mycket enkla levnadsvillkor. Jag har blivit så berörd av hans segrar för Guds rike i Eurasien. Han lämnade verkligen ett starkt intryck efter sig i dessa länder, även innan kommunismens murar föll.”

Wayne Myers (The Great Commission Evangelistic Association)

“Under nästan ett halvt sekel i missionens tjänst ut över världen, har jag haft glädjen att lära känna några av Guds utvalda tjänare. Peter Ljunggren är en av dem. Enligt min uppfattning är det få män i min generation som har den hängivenhet, vision och fruktsamhet som Gud i sin nåd har gett honom. En handfull män av hans kaliber skulle snart nog nå hela världen. Jag har känt honom i tjugo år och rekommenderar varmt hans tjänst till pastorer och vänner utöver världen.”

Dr. Larry Keefauver (Editor, Ministries Today Magazine)

“Jag har haft nöjet att se Peter Ljunggren hålla några av de mest kraftfulla helandekampanjer och evangelistiska möten jag någonsin varit på. Hans hjärta är hos de förlorade. Jag tror Peter är den kommande Billy Graham för detta nya millennium.”

Pastor Tommy Barnett (Phoenix First Assembly of God)

“Peter Ljunggren är en man med ett oerhört hjärta för människor, med passion för Guds sanning; en begåvad man som Gud använder på många underbara sätt. Han är en vän, och ännu viktigare; en av Guds utvalda tjänare.”

Bernard J. Evans (President, Elim Fellowship)

“Pastor Peter Ljunggrens tjänst visar på Guds kärlek på många olika sätt. Han är en pastor som bryr sig om människor; han är en ledare som tränar ledare; han är en evangelist som klart predikar evangelium om Jesus Kristus med kraft; han är en man av tro på att Gud kan och vill göra det omöjliga.”