5 comments

 1. Roland Gustafson says:

  Hej Peter. Vad ledsen och ytterst besviken jag blev på påhoppen av ETAL på Birger Skoglund och Lars Enarson häromdagen. Var det nödvändigt – istället för att låta tiden ha sin gång och observera huruvida deras uttalanden var riktiga? Sveriges kritiska syndfulla läge är noterat tom av de största nyhetsbyråerna som ex RT. VARFÖR stämma in i fördömelsekören Peter – precis som tex Stefan Swärd och Livets Ord och Pingströrelsen gör?
  Tar så pass illa vid mig att jag lutar åt att avsluta givandet till ETAL. Har genom åren skänkt tusentals eller snarare tiotusentals kronor. Tack för mig!
  En MYCKET bedrövad ETALvän.
  Roland Gustafson Västerhaninge

 2. Benny says:

  Hej.
  Jag tror ett problem vi har i svensk kristenhet är att inte våga ifrågasätta och pröva allt som Paulus talar om, två eller tre profeter ska tala och de andra ska pröva vad som sägs, vi ska pröva, ifrågasätta andarna om dom kommer från Gud eller inte, vi ska pröva allt och behålla det goda.
  Varför denna kultur av att inte få pröva och ifrågasätta vad som sägs är märkligt.
  Detta har fortgått i Guds församlingar oavsett sammanhang så länge jag minns.
  Trosrörelsen fick inte heller ifrågasättas och nästan inga vågade av religiös rädsla för påföljder.
  Om nu Gud har “utplånat världens synd” varför åberopa det gamla förbundets konsekvenser i det nya nådesförbundet?
  Vi har ju ett glädjens budskap att förmedla, vi är sändebud från himlen och har ett försoningens ämbete.
  Jag dömer ingen men jag förstår att vi tycker det var häftigt när Guds dom föll över Sodom och Gomorra, när murarna rasade runt Jeriko med Joshua i spetsen eller när David fällde Goliat i det gamla förbundet, och visst vore det intressant att bjuda upp balsprofeterna upp på berget och se Guds eld falla till dom över landets synd och avfällighet.

  Vi har ett uppdrag, ett frälsningsuppdrag, låt oss inte tappa focus när det är Guds godhet som leder människor till omvändelse.
  Världen går mot sitt slut, krigslarm och rykten om krig ska komma, se då till att ni inte förlorar besinningen, födsloverkarna kommer men mitt i allt detta ska evangelium predikas till ett vittnesbörd för alla folk.
  Vårt focus är på jesu tillkommelse, han står för dörren, låt oss gå ut gemensamt som ett folk och bärga skörden istället för att mobilisera kraft och energi på någon som vågar ifrågasätta oss, om vi inte känner oss träffad låt det då bara rinna av.
  Vi behöver förmanas och korrigeras så länge vi lever.
  Tack Peter!

 3. Ingemar Kristensson says:

  Anden i mig manar mig att vittna om följande.
  För många år sedan på ett tältmöte utanför Göteborg ordnade du det så att vi alla som ville ha någon hjälp manades att skriva på en lapp vad vårt behov bestod av och så skulle vi ställa oss i en lång kö och till slut blev det min tur att få hjälp av Herren via dig och en kollega som smorde med olja.

  På min lapp stod det att jag ville bli andedöpt! Du läste lappen och skrattade till lite och sade: innan du somnar i kväll skall du vara andedöpt.

  Jag åkte mina sex mil hem igen och när jag lagt mig till ro för att sova hände just detta som du sade. Det blev ett väldigt starkt tryck i mina öron, samtidigt såg jag hur allt blev rent och genomskinligt inom mig följt av en fullkomlig stillhet och frid. I samma ögonblick talade en röst som sade så här: från och med nu skall det bara komma Kärlek, Kärlek och Kärlek ifrån dig!

  Det har inte alltid härefter bara kommit kärlek i från mig, men det som har kommit ifrån Guds Helige Ande har alltid enbart varit Kärlek, Kärlek och Kärlek.

  Jesus sade Joh 14:27 Om någon hör mina ord och inte håller dem, så dömer inte jag honom, för jag har inte kommit för att döma världen utan för att frälsa världen.

  Av denna erfarenhet kan jag enkelt avgöra om Gud menar att Sverige skall dömmas eller straffas.
  Det är väldigt lätt att glida åt sidan och gradvis bli förledd i sina tankar att tro allt mer och mer på en dömande Gud, då man gärna tar intryck av vad man hör och ser. Men i 22 års tid har jag blivit korrigerad rätt igen då jag läst och lyssnat till din predikan.
  I kärlek från Ingemar

 4. Christer says:

  Tack Peter o Ingemar ! Undervisningen av Lars i missionsvisionen från 2016 har också gett mig mkt i detta ämne. Tack Peter för du betalar priset, när du står upp för evangelium o en rätt Gudsbild i Sverige !

 5. Christer Dahlqvist says:

  Tack Peter o Ingemar ! Undervisningen av Lars i missionsvisionen från 2016 har också gett mig mkt i detta ämne. Tack Peter för du betalar priset, när du står upp för evangelium o en rätt Gudsbild i Sverige !

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *