Var står inblick?

För troende tycks det ofta fel när kristna bråkar, och jag håller med. Det finns dock tillfällen då Gud söker sak i en rutten situation. De flesta troende har ingen aning om hur rutten kyrkopolitiken är bakom en del kulisser. Att det kommer i ljuset är nog bra.

Idag finns åtminstone två vägar ibland evangelikala i Skandinavien: de som vill ha en väckelsekristendom där frälsning finns helt och fullt i Jesu fullbordade verk, och de som söker en liturgisk kristendom, framför allt inom Romersk Katolska Kyrkan. Många vill inte erkänna var man står. Feghet är en alltför ofta förekommande egenskap.

Trots min uppskattning för katoliker (en tredjedel av min församling är f.d katoliker), tror jag att Romersk Katolska systemet är bedrägligt. I tidningen MissionsVisionen har jag förmedlat mina tankar, inklusive min upplevelse av RKKs kanske just nu mest framgångsrike värvare i Skandinavien, Ulf Ekman, klicka här.

Jag har tills nu haft förtroende för Börje Claesson, ansvarig utgivare på Inblick. När nu han och tidningens chefredaktör, Ruben Agnarsson, till varje pris försvarar Ekman, och det innebär att de, för att rentvå Ekman, smutskastar mig med två mycket allvarliga lögner i Inblick, vet jag inte vad jag ska tro. Att ändamålet helgar medlen, är inget nytt i katolska sammanhang. Att även Claesson tycks tänka så är förvånande.

Märk val att ingen av de sakfrågor jag tar fram angående Ekman bemöts. Agnarsson vet att om det blir samtal i sakfrågor har han inget att komma med– smutskastning är det enda han har.

I förra veckan satte jag upp en post, “Tack Börje”, efter att vi hade kommit överens om en rättelse för de lögner Agnarsson hade skrivit. Rubriken var delvis sann; på grund av min respekt för Börje Claesson var jag var villig att svepa mycket under mattan. Hade Inblick, efter överenskommelse, låtit saken vara avslutad hade jag inte skrivit detta. När nu Agnarsson, med full insikt i att det blir konsekvenser, fortsätter att smutskasta mig med ytterligare en rökridå av självrättfärdigande felbeskrivningar i det senaste numret av Inblick, tar jag det som ett tecken på att Herren vill att verkligheten ska fram i ljuset.

Förra veckan var fruktansvärd. Börje Claesson tillät sin chefredaktör att skriva hotelser och publicera lögner om mig och Taina. I min enfald, trodde jag först att om Agnarsson bara fick veta sanningen, skulle vi lätt kunna lösa detta missförstånd. Jag lade ned ett par timmar per dag att svara på Agnarssons frågor, men varje gång en av hans lögner dementerades kom han inom några timmar med ny lögn och hotelser. Allt finns skriftligt, plus ett timmes långt telefonsamtal med Ruben inspelat, om nu någon vill undersöka.

I torsdags natt förra veckan lade Ruben ut en artikel på Inblick.se där han medvetet ljög och förtalade min fru Taina, trots att han aldrig haft kontakt med henne. Hur lågt kan man handla. Endast efter hot om polisanmälan till Älmhults polis tog han bort den artikeln.

Jag skrev följande till Börje Claesson för några dagar sedan:

”Börje, Ruben agerar djävulskt. Så fort jag ger fakta som dementerar en av hans lögner, hittar han på en ny lögn. Om och om igen….. Detta är oacceptabelt. …..…Genom Guds nåd, kanske (jag) fått bedja till frälsning med och tala evangelium inför fler människor än någon svensk predikant. Aldrig har jag fått en fråga om evangeliskt arbete. Allt ni sysslar med är smutskastning……. Det räcker inte att du är en härlig pingstbroder. Ta ditt ansvar. Du borde bett både mig, och framför allt min fru, om ursäkt efter Rubens agerande. – Peter Ljunggren

Varför skriver jag på Facebook? Jo, Ruben är intreserad att alla FB poster om honom ska bort. Sanningen biter inte på Agnarsson, men FB (och Älmhults polis) tycks bekymra honom.

Jag har mer att skriva. Del 2 kommer.

Må Gud hjälpa svenska kristna att stå upp för evangelium!

Artiklar Nyheter

2 comments

 1. Jan Wikström says:

  Hej!
  Jag undrar vad Ruben smutskastar dig Peter med två mycket allvarliga lögner i Inblick?
  Det finns väl inget kristet media i Sverige som Kanal 10 och Inblick som angripit RKK som dom gjort,
  Classon försäkrade i flera program att RKK är ett bedrägligt kyrkosystem, man kunde inte missta var han står i frågan om den katolska kyrkan. När Ekman konverterat till RKK var nuvarande pastor i LO Joakim Lundkvist med i ett program på kanal 10 där han grillades angående var LO står i frågan om RKK, han betonade att Livets Ord och Ulf Ekman nu går åt skilda håll, LO kommer att fortsätta vara en Kristen karismatisk pingstinriktad församling, långt ifrån var RKK står.
  Att Ruben försvarar Ekman i vissa saker angående UG program om Ulf Ekman, där han bemöter UG påståenden om Ekman´s arvoden skulle gått i hans egen ficka. UG och SVT är ju ett media som ofta vill smutskasta speciellt kristna församlingar, det har dom gjort åtskilliga gånger under årens lopp. Det förhärligar inte Ekman konvertering till RKK, Ord står mot Ord i denna fråga,
  Vad som borde hända är att Ruben Agnarsson och Börje Classon borde ta kontakt med Peter Ljunggren och tala ut om alla eventuella missförstånd i sann anda och kristen kärlek bröder emellan.
  Det kräver vi tittare av kanal 10 och läsare av tidningen Inblick.
  Var på Arken i somras och lyssnade på Peter Ljunggren under mirakel konferensen, det var helt fantastiskt, vilken undervisning av Peter, God Bless You brother.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *